Kako je nastao Kha Concepts?

Ideja o nastanku dizajn studija Kha Concepts nastala je sasvim spontano 2014. godine, nakon velikog uspeha prve verzije konceptualnog dizajna Harley Davidsona, koji je pored društvenih mreža privukao i pažnju medija, da bi maketa, nekoliko godina kasnije, bila izložena na sajmu automobila i motora…

Od samog starta težimo da sve što radimo, radimo maksimalno posvećeno  – kako bi se kompletan vizuelni identitet neke firme ili proizvoda isticao originalnošću, bio upečatljiv i konkurentan.

Cilj je bio objediniti sve oblasti dizajna, psihologiju i marketing i klijentu pružiti “All Inclusive” uslugu. Istraživanje tržišta i izrada biznis plana su osnov svakog posla, nakon čega sledi dizajn logotopa i kreiranje vizuelnog identiteta; dizajn proizvoda, izrada prototipa (ili prezentacija već postojećeg proizvoda uz brendiranje); a potom i izrada web prezentacije (ili prodavnice), video materijala i reklame/2D animacije.

Klijenti su prepoznali našu stručnost, ambiciju, brzinu u radu i konkurentnost cena naših usluga.

Kha Concepts je tim profesionalaca koji neprestano teži ka usavršavanju

Dizajn nikako ne sme da se deli, jer smatramo da dobar i iskusan dizajner svoju kreativnost i znanje (poznavanje oblika, boja i organizacije prostora) može primeniti na sve oblasti dizajna: kreiranje vizuelnih identiteta, uređenje ambijenta, dizajn proizvoda, dizajn web ili video prezentacija, animiranje.. Shodno tome, naš tim se sastoji od stručnjaka iz svih potrebnih oblasti, pa danas u timu imamo: grafičkog dizajnera, industrijskog dizajnera, web developera, video i audio dizajnera, fotografa i na rapolaganju muzički i foto studio.

Kha Concepts ima jaku saradnju sa više fakulteta na kojima se izučava dizajn. Otvoreni smo za pružanje stručne prakse studentima i diplomcima, a ujedno smo u stalnoj komunikaciji i konsultaciji sa profesorima tih fakulteta.

Oblasti

Grafički dizajn /Ilustracije / Kreiranje vizuelnih identiteta
Dizajn i izrada web sajtova / Dizajn aplikacija / SEO optimizacija / Web shop
2D Animiranje / Reklame / Kratki crtani filmovi
Industrijski dizajn / Konstruisanje / 3D modelovanje / Renderovanje

Oblasti

Grafički dizajn /Ilustracije / Kreiranje vizuelnih identiteta / Dizajn i izrada web sajtova / Dizajn aplikacija / SEO optimizacija / Web shop / 2D Animiranje / Reklame / Kratki crtani filmovi / Industrijski dizajn / Konstruisanje / 3D modelovanje / Renderovanje

Softveri

Adobe Illustrator /Adobe Photoshop
Adobe After Effects / Adobe Premier Pro
Creo Parametric + KeyShot
3Ds Max + vRay / Adobe XD

Softveri

Adobe Illustrator /Adobe Photoshop / Adobe After Effects / Adobe Premier Pro / Creo Parametric + KeyShot / 3Ds Max + vRay / Adobe XD

Danas..

Nakon šest godina postojanja, preko stotinu uspešnih projekata i klijenata koji su se uvek vraćali i obnavljali saradnju, projekata koji su doziveli veliki uspeh na tržištu, poželeli smo da se oprobamo u preduzetništvu i da materijalizujemo neke od naših ideja. Prvi proizvod koji je materijalizovan i plasiran na tržište je Oktopod Tripod, fleksibilni držač mobilnih telefona, koji omogućava samostalno fotografisanje. Za samo par meseci je doziveo ogroman uspeh, brend je prepoznatljiv i dizajn studio Kha Concepts prerasta u firmu koja se pored dizajna bavi i preduzetništvom i stiče za partnere ozbiljne kompanije.
U fazi razvoja je još nekoliko naših proizvoda..