KONCEPTUALNI/INDUSTRIJSKI DIZAJN

Šta predstavlja industrijski/konceptualni dizajn? Gde se primenjuje?

KONCEPTUALNI/
INDUSTRIJSKI DIZAJN

Šta predstavlja industrijski/konceptualni dizajn? Gde se primenjuje?

Industrijski dizajn obuhvata osmišljavanje izgleda, ergonomije i funkcionalnosti nekog proizvoda. Da bi se uspešno kreirao novi proizvod, na projektu radi tim ljudi sa znanjima iz različitih oblasti, a to su: grafički dizajneri, industrijski dizajneri, marketing menadžeri, inžinjeri..

Idejna rešenja novih proizvoda

Izrada idejnih rešenja vrši se u skladu sa željama i zahtevima klijenta. U okviru izrade idejnih rešenja, naš tim vrši analize i ispitivanje tržišta, kao i upoređivanje sa postojećim ili sličnim proizvodima, kako bi dizajn bio moderniji, a funkcionalnost naprednija.

Na osnovu sagledavanja skica, definiše se idejno rešenje, nakon čega se završavaju skice, radi se tzv. „master skica“, gde se različitim bojama definišu površine i vrši priprema za kreiranje 3D modela.

Izrada 3D modela i rendera

Nakon definisanja idejnih rešenja – skica, u trodimenzionalnom prostoru, kreira se relistični model, radi preciznijih sagledavanja i korigovanja dizajna. Na kraju se dodaju materijali i boje, kao i okruženje i vrši se kompletna vizuelizacija – dobijaju se finalnih renderi, koji služe za prezentaciju novog proizvoda.