Naši projekti

Naši projekti

Konceptualni dizajn Harley Davidsona

Idejno rešenje

Koncept je inpirisan prvim modelom Harley Davidsona, odakle i ideja za prednjom viljuškom – springericom. Linija je modernija i odstupa od klasičnih Harlijevih modela, sedište je spuštenije, volan duži, a ispod sedišta ugrađen dodatni amortizer, kako bi vožnja bila udobnija.

Korišćen je hrom u kombinaciji za crnom metalik bojom i ideja je da model bude isključivo u toj kombinaciji boja i materijala.

Mediji

Koncept je urađen kao diplomski rad, međutim, nakon objave na društvenim mrežama, desilo se interesovanje medija, pa su izašli članci u Telegrafu, Blicu, Espresu, a desilo se i gostovanje u jutarnjem programu Tv Pink-a. 2016. godine je rad proglašen za najbolji rad u oblasti industrijskog dizajna u Srbiji i ukazala se prilika da se maketa predstavi na sajmu automobila i motora „Motopassion 2017.“

Izrada makete

Maketa Harley Davidsona je izrađena ručno, na osnovu tehničke dokumentacije. Razmera makete je direktno zavisila od pristupačnosti materijala, pa je razmera tehničke dokumentacije, tj. debljine rama zavisila od debljine žice koju smo mogli da pronađemo i iskoristimo.

Ram je izrađen od žice, koja je savijena po nacrtu, točkovi od šper ploče i tanke žice, dok su obloženi gitom. Sedište i rezervoar su napravljeni od stirodura obloženim gitom, gde je bilo potrebno samo precizno oblikovati površine. Nakon dobijanja željenog oblika, delovi su obojeni crnim i sivim metalik sprejom i maketa je dobila svoj željeni oblik.

Motopassion 2017

Koncept, odnosno maketa Harley Davidsona, predstavljena je na sajmu aubomobila i motora u Beogradu „Motopassion 2017.“, gde je privukla dosta pažnje, pozitivnih komentara, a fotografije i profesionalni video snimci su iskorišćeni u marketinške svrhe i prmociju samog koncepta.

Maketa Harley Davidsona je danas izložena na Beogradskoj Politehnici, kako bi studenti sa odseka „Dizajn industrijskih proizvoda“ mogli da je vide i posluži im kao motivacija u daljem obrazovanju i radu.

Telefon: +381 69 23 5 1990

Copyright © 2019 Kha Concepts, Beograd. All rights reserved.
Web design by kha-concepts.com and bokisha.net

Copyright © 2019 Kha Concepts, Beograd.
All rights reserved.
Web design by kha-concepts.com and bokisha.net

Južni bulevar 83, 11000 Beograd