Konceptualni dizajn Harley Davidsona

Idejno rešenje

Koncept je inpirisan prvim modelom Harley Davidsona, odakle i ideja za prednjom viljuškom – springericom. Linija je modernija i odstupa od klasičnih Harlijevih modela, sedište je spuštenije, volan duži, a ispod sedišta ugrađen dodatni amortizer, kako bi vožnja bila udobnija.

Korišćen je hrom u kombinaciji za crnom metalik bojom i ideja je da model bude isključivo u toj kombinaciji boja i materijala.

Mediji

Koncept je urađen kao diplomski rad, međutim, nakon objave na društvenim mrežama, desilo se interesovanje medija, pa su izašli članci u Telegrafu, Blicu, Espresu, a desilo se i gostovanje u jutarnjem programu Tv Pink-a. 2016. godine je rad proglašen za najbolji rad u oblasti industrijskog dizajna u Srbiji i ukazala se prilika da se maketa predstavi na sajmu automobila i motora „Motopassion 2017.“

Izrada makete

Maketa Harley Davidsona je izrađena ručno, na osnovu tehničke dokumentacije. Razmera makete je direktno zavisila od pristupačnosti materijala, pa je razmera tehničke dokumentacije, tj. debljine rama zavisila od debljine žice koju smo mogli da pronađemo i iskoristimo.

Ram je izrađen od žice, koja je savijena po nacrtu, točkovi od šper ploče i tanke žice, dok su obloženi gitom. Sedište i rezervoar su napravljeni od stirodura obloženim gitom, gde je bilo potrebno samo precizno oblikovati površine. Nakon dobijanja željenog oblika, delovi su obojeni crnim i sivim metalik sprejom i maketa je dobila svoj željeni oblik.

Motopassion 2017

Koncept, odnosno maketa Harley Davidsona, predstavljena je na sajmu aubomobila i motora u Beogradu „Motopassion 2017.“, gde je privukla dosta pažnje, pozitivnih komentara, a fotografije i profesionalni video snimci su iskorišćeni u marketinške svrhe i prmociju samog koncepta.

Maketa Harley Davidsona je danas izložena na Beogradskoj Politehnici, kako bi studenti sa odseka „Dizajn industrijskih proizvoda“ mogli da je vide i posluži im kao motivacija u daljem obrazovanju i radu.

Ostali projekti

FitTrakker share

FitTrakker – Simply the best fitness tracking app in the World

Jedinstvena fitnes aplikacija koja uz pomoć Apple watch-a meri Vaš puls, raspoređuje u 8 različitih zona u odnosu na vrstu aktivnosti i izračunava potrošnju kalorija pomoću specijalnih algoritama, koju možete pratiti na grafikonu ili...
Enforcer1

Enforcer Systems – The best stand alone security sistem in the world

Upoznajte se sa najkompletnijim bezbednosnim sistemom na svetu. Radili smo dizajn maski bezbednosnih sistema, 3D modele, uz pripremu, sve do procesa proizvodnje, kao i dizajn i izradu web sajta, dizajn aplikacije, logotipa..
Oktopod Tripod

Oktopod Tripod – Uslikajte se samostalno uz pomoć bluetooth okidača

Fleksibilni držač mobilnih telefona koji možete poneti svuda sa sobom i uslikati se samostalno putem bluetooth okidača. Proizvodimo originalni proizvod, kreirali smo logo, ambalažu, web sajt, fotografije.
Harley2

Koncept Harley Davidsona – Motopassion 2017

Predstavljanje makete konceptualnog dizajna Harley Davidsona na sajmu automobila i motora "Motopassion 2017"
Nazad
WhatsApp
Viber
Pozovite nas
E-pošta